Hvordan hjælper jeg bedst min hund på de varme sommerdage?

Hvordan hjælper jeg bedst min hund på de varme sommerdage?

Sommer og hunde

Hjælp din hund i sommervarmen

Danmark er et land med meget forskelligt vejr.

Derfor kan det være svært for vores hunde, når det bliver sommer og varmt. Vær dog altid ekstra opmærksom på hvalpe, ældre eller syge hunde, de kan være ekstra udfordret i varmen.

Hjælp til nedkøling af din hund:

  • Tilbyd altid køligt vand til din hund, ikke koldt vand.
  • Skyl hunden i køligt vand (ikke for koldt)
  • Gør et håndklæde vådt og læg det over hunden
  • Sørg altid for at der er mulighed for skygge til hunden.

En god ide er at lægge de længere lufteture tidlig morgen og sen aften, alt derimellem er kun for at klare det allermest vigtigste.

Har I brug for at komme ud midt på dagen, så bliv så meget i skyggen som muligt, da fortovet og asfalten kan være meget varm for hundens poter, Evt. kan du selv prøve at mærke efter med din hånd eller din fod. 

Hundens poter

Potebalsam til hunde

Skulle det ske at hundens poter revner i varmen, kan du afhjælpe det ved at bruge vores potebalsam som fremmer helingsprocessen med de naturlige ingredienserne som Calendula, bivoks, kokos, abrikos.

Smør potebalsam på hundens poter, før du går en tur og masserer det ind, så alle *tæer* på poterne er dækket og beskyttet. For mindre skader gælder generøst påføring på det berørte af område på hundens poter 2-3 gange om dagen.

God pelspleje

 

Hundepelspleje

God pelspleje kan også afhjælpe. Er hundens pels, filtret og lang, skal den redes og muligvis også klippes, ved hjælp af en god hundesaks. 

Har du en hund der kræver klipning, er det vigtigt det bliver gjort inden varmen sætter ind.

Husk altid at vi mennesker har mulighed for at tage vores tøj af, eller gå i skyggen, eller tage et glas koldt vand.

Vores hund har ikke mulighed for at tage pelsen af, ej heller at gå i skyggen, men mindre der er adgang hertil, og endelig så skal hunden altid have adgang til frisk vand.

Vi skal huske at passe på vores hunde i varmen.