efterår hund - gåtur hund

De bedste ting til hunden i det danske efterår!

Bliv set i mørket!
Vi er nu ved at gå ind i den mørke tid. Der er mørkt tidligere om aftenen og mørkt i længere og længere tid om morgenen. Kan du ses i mørket? 
Kan din hund ses i mørket? Mange af os render rundt i ensfarvet og mørkt tøj med vores hunde - måske har hunden en mørk sele på? En god idé er at give din hund, hundesnor eller dig selv en lygte på. Et godt forslag er en lygte fra Orbiloc da den kan tilpasses til både hund og ejer.
orbiloc hundelygte - lygte hund
Regn, regn, regn...
Vejret er heller ikke altid med os om efteråret. Det er vådt, det er blæsende...! Jeg kan i hvert fald ikke lide følelsen af at blive gennemblød, det tror jeg heller ikke, min hund kan. Han kryber rundt eller vil slet ikke gå, når vi er ude i regnen. Når han får sin regnjakke på, så går det noget lettere. (Selvom det ikke lige er det sjoveste at få regnjakke på). Regntøjet fra cloud7 er ekstra smart, fordi der også er reflekser på, så man er mere synlig i mørket og overskyede vejr. 
regnjakke hund - regntøj hundregnjakke hund - regntøj hund
Men hvad så med de små, de kuldskære - dem uden underuld?
En lun fleecetrøje kan være en mulighed under regnjakken eller for sig selv. Selvom det ikke er minusgrader (endnu), så kan de helt små, hvalpene, de ældre hunde og dem uden underuld allerede være ved at være udfordret med vejret. Vores små pelsvenner kommer fra en varm stue og ud i kulde og blæst. 
hundetrøje - hundetøj - hunde trøjehundetrøje - trøje hund - hundetøj

Glad og beskidt! 
Vi er ikke altid enige med vores kære hunde om, hvilken duft der er den bedste. Sommetider er et bad bare nødvendigt. Så vælg en shampoo, der er god for din hunds pels og hud. Hunde skal ikke bades ofte, så deres naturlige olie i pels og hud ikke tørrer ud. Men! Når de så skal de i bad, må det da godt være i noget ekstra lækkert. Måske har din hund ekstra sensitiv hud eller har brug for lidt ekstra, så pelsen ikke filtrer? Her er nogle gode forslag til pleje af pels og hud med særlig øje for hundens ph-balance og særlige behov.

Flåtsæson – hele året! 
Flåterne ligger ikke på den lade side, de er her hele året. Størst er risikoen for at blive bidt af en flåt fra maj til oktober. Derfor anbefales det at beskytte mod flåter året rundt, f.eks. med en flåtspray, der indeholder naturlige ingredienser. Er uheldet ude, skal man altid sørge for at have en god pincet til at fjerne flåten med. Se mere om beskyttelse mod flåter her.

Hvad så med fusserne?
Det våde og køligere vejr er hårdt ved de små poter. Der kan det være en god idé at pleje dem med en god og lækker potebalsam.
Så er poterne også godt forberedt til vinteren med salt og frost, og I undgår revnede poter ved fortsat brug. 
Har du styr på det, hvis uheldet så er ude?
Din hund får en rift eller et sår, der skal plejes - hvad så? Det er altid en god idé med et 
førstehjælpskit med de vigtigste ting til sårpleje og akut behandling ved f.eks. rifter som bandage, sårrens, sårpleje og tægetang. Jeg har en derhjemme, der altid er fyldt op og klar til brug. Jeg har heldigvis ikke skulle bruge den ret mange gange, men det er en tryghed at have, hvis uheldet skulle være ude. 

Indendørs hygge
Efteråret er ikke kun vådt og øv. Det giver også anledning til hygge indenfor med din bedste ven. Når vejret er trist, så vil din hund måske ikke så gerne ud. Så kan din bedste ven blive aktiveret på en anden måde - med f.eks. aktivitetslegetøj. Det kan være en bold med godbidder i eller en naturlig trærod, hvis din hund er glad for at tygge i ting. Den aktiverer hunden uden at tilføje ekstra kalorier. Roden opløses i maven uden risiko for splinter. 
Du kan også finde på ting i hjemmet. Min egen hund elsker, når jeg pakker hans tørkost ind i et viskestykke og lægger det sammen. Så skal han snuse gennem alle lagene.
Skal der hygges ekstra? 
Elsker din hund at putte, så skal du måske have et tæppe til kurven eller sofaen. Et dejligt blødt tæppe, der rigtigt luner og egentlig også pynter. 
 

5 hurtige til træning og ophold i naturen!

  1. Foldbar hundeskål - altid sørg for at have vand med til din hund til træning eller på længere ture. 

  2. Hundetaske i vandafvisende stof (fås i flere farver) - Kan bruges til transport og ophold i det våde vejr. 

  3. Snack- og hundeposeholder i vandafvisende stof. (fås i flere farver) - Godbidderne er let at få op i denne lille taske, der samtidig også er en holder til hundeposer. 

  4. Vandafvisende hunderejseseng (fås i flere farver) God til træning eller ophold i naturen, når der holdes pause, så hunden ikke bliver for afkølet på den kølige jord. 

  5. Hundesovepose (fås i flere farver) - God til at putte sig i, kan også tages med på tur og bruges som rejseseng til de hunde, der har brug for lidt ekstra varme og tryghed.