bulldog der sover

Sådan får du en rolig hund med aktivitetslegetøj

Aktivitetslegetøj til hunde er virkelig noget der er kommet meget af det seneste år. Og måske kender du selv følgende scenarie:  Du kommer hjem fra arbejde og ser at Fido nu igen har tygget lidt i den sko, du havde glemt at stille væk i morges.
“Helt ærligt” tænker du “vi gik da en tur i morges – hvad gør jeg galt?
 ___________________________________________________
Skribent: Maria Fossing
.
Det er der naturligvis mange forskellige svar på – men en måde man kan hjælpe sin hund med at blive aktiveret på den helt rigtige måde – er ved at give din hund noget aktivitetslegetøj der er designet til at stimulere din hund og reducere kedsomhed.
. 
Er du nysgerrig på hvad der er det bedste aktivitetslegetøj til netop din hund? Så læs med her, jeg har nemlig samlet en lille guide til det bedste legetøj der aktiverer og stimulerer din hund.

Aktivitetslegetøj til hundehvalpe

Den bedste måde at lære sin hund hvad den eksempelvis må og ikke må bide i, er ved at vise den vejen fra din hund er helt lille. En hundehvalp er sprængfyldt med energi og hvis man ikke selv hjælper sin nye hvalp med at finde de rigtige ting at bruge sit krudt på – ja så skal den nok selv finde på noget sjovt.
 
Der er så mange ting man skal lære sin lille nye hundehvalp og aktivitetslegetøj har ikke blot den fordel at det underholder din hundehvalp – men den rette form for underholdning kan du også selv få en tiltrængt pause til at slappe af i.
 
___________________________________________________

Tyggelegetøj til hundehvalpe

Som hovedregel plejer jeg at anbefale at du både har noget din hvalp gerne må bide i – især når de skarpe hvalpetænder skal skiftes ud og din hvalp derfor har ømme gummer.

Det er vigtigt at tyggelegetøjet ikke er alt for hårdt til hvalpetænder.

Et godt tyggeben

Rigtig god ting til mange hvalpe. Det er både langtidsholdbart og har en lav fedtprocent – det er med andre ord et tyggeben der ikke blander sig med din hvalps daglige kost.
 
Reblegetøj i naturligt bomuldsreb
.
.
Et lækkert legetøj til små hundehvalpe og særligt til dem der skifter tænder.
Når hvalpen tygger på rebet bliver hvalpens tænder renset igennem, samtidig med at din hvalp for stillet sin tyggetrang.
.
Skifter hvalpen tænder? Så gør reblegetøjet vådt og læg det i fryseren. Det kolde tyggelegetøj lindrer din hvalps tandsmerter. 
 

Aktivitetslegetøj til godbidder og foder

Nogle hvalpe er enormt madglade og det kan du sagtens bruge til din fordel, når du finder sjovt aktivitetslegetøj til din hvalp. De bedste stykker legetøj er som regel dem der indeholder lækre snacks og uimodståelige godbidder!

Ceres Kometen
.
Aktivitetslegetøj til små hunde og hvalpe
.
Perfekt til hundehvalpe og små hunde. Du kan både fylde aktivitetslegetøjet med lækre godbidder eller helt almindeligt tørfoder. Og kan på den måde være en helt almindelig del af din hvalps daglige kost.
 
Med andre ord – du kan både stimulere din hund mentalt og give den aftensmad på samme tid. Hvis udfordringen skal holde lidt længere kan du også fylde den med vådkost og lægge den i fryseren til en anden dag. 
.
Hevea starter sæt
Det helt perfekte sæt til hundehvalpe. Her får du både en aktivitetsbold til godbidder og noget sjovt at bide i. Det er alt sammen produceret i naturgummi, så det er ganske sikkert for din hundehvalp at gumle på.
.
___________________________________________________ 
. 

Aktivitetslegetøj til store hunde

Når de store hunde og de voksne hunde skal have en god udfordring er der mange ting at tage højde for. Først og fremmest skal aktivitetslegetøjet til hunden både kunne holde til at blive bidt i og kastet rundt med. 
 
Det bedste aktivitetslegetøj er det der udfordrer din hund på den helt rigtige måde – og her er det jo dig der kender din hund bedst. Så om din hund helst vil bide sig frem til godbidden, eller måske skal stimuleres mentalt med et aktivitetsbræt, ved du selv bedst. 
 
Treat cube
.
.
Yderst holdbart legetøj din hund måde kan kaste rundt med og bide i.
Den fungerer ganske simpelt ved at du fylder godbidder ind i selve legetøjet og så er det op til din hund om den helst vil kaste eller trille bolden.
.
For øget sværhedsgrad kan du også putte en tyggestang ind gennem, som hunden så selv skal hive ud.
 
Aktivitetsbræt fra Nina Ottosson
Det perfekte aktivitetslegetøj til hunden der har hovedet godt skruet på.
Du kan både fylde legetøjet med godbidder eller med tørfoder alt afhængig af hvor madglad din hund er.
.
Det smarte ved dette aktivitetsbræt er, at du også her har mulighed for at justere sværhedsgraden og gøre udfordringerne lidt forskellige fra gang til gang. 
.
___________________________________________________ 

Hvorfor er aktivitetslegetøj til hunde?

Der er mange gode grunde til at sørge for at have et bredt udvalg af sjovt aktivitetslegetøj til din hund. Først og fremmest handler det jo selvfølgelig om at din hund skal have det godt.
.
Når du sørger for at dun hund ikke keder sig for meget, så reducerer du også sandsynligheden for blandt andet at hunden udøver destruktiv adfærd og bliver hyperaktiv. 
 
Nogle hunde sætter selv fut i underholdningen, hvis du ikke sørger for at give din hund en god aktivitet der kan stimulere den. Din hund bider måske i noget du ikke lige helt har godkendt. Det kan både være en fodliste eller måske din yndlingssko.
.
Og man kan blive fristet til at skælde ud på Fido og tage det personligt. Dog er der med al sandsynlighed en ganske simpel forklaring – nemlig at din hund bare keder sig. 
 
Når fido lægger og slænger sig i en lille solstråle i sofaen, så kan man hurtigt glemme at vores hunde i mange, mange år har været avlet til at arbejde for deres mad. Og instinkter er bare ikke noget der forsvinder, fordi vores hverdag ikke tager højde for dem.
.
Dog er der rigeligt med hjælp at hente. For når du aktiverer din hund med sjovt hundelegetøj – så er det netop de ældgamle instinkter du plejer og nærer.
Og resultatet er ikke kun, at du har dine elskede sko i fred – du får også en gladere hund der får lov til at bruge sin intelligens og nysgerrighed på noget sjovt.
.
___________________________________________________ 
. 

Bedste aktivitetslegetøj til hund

Hvad enten du gerne vil stimulere din hunds hjerne, eller er på udkig efter et aktivitetslegetøj til hund der skal være alene hjemme – så er der en ting der er sikkert og vidst. Der er kun fordele forbundet med godt aktivetslegetøj til din hund.
 
1. Tag højde for din hunds niveau.
Hvis legetøjet er for nemt eller for svært, vil din hund ikke gide at lege med det særlig længe.
 
2. Er hunden hvalp eller voksen?
Husk at vælg et aktivitetslegetøj der passer til din hunds alder.
 
3. Hvor stor er din hund?
Hvis du skal have aktivitetslegetøj til lille hund, så kan det nemlig være en idé at kigge på legetøj i hvalpestørrelse.
 
4. Kan din hund bedst lide at bide eller snuse?
Der findes mange forskellige typer legetøj, der alle kan noget forskelligt.